Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика

Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика є традиційним в нашій області.

Мета конкурсу полягає у сприянні утвердженню державного статусу української мови, піднесенні її престижу серед молоді, вихованні поваги до культури й традицій українського народу.

Традиційно були проведені ліцейний та обласний етапи ХХІV  Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. В обласному етапі змагання взяли участь  учні 3-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів; учні професійно-технічних навчальних закладів;  студенти ВНЗ І – ІІ рівнів акредитації;  студенти із чотирьох ВНЗ ІІІ – ІV рівнів акредитації.

За підсумками роботи журі переможцями обласного етапу стали 37 конкурсантів: 28 учнів загальноосвітніх навчальних закладів, 3 учні професійно-технічних навчальних закладів, 3 учні ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації та 6 учнів ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації.

8 березня 2024 року на базі Старокостянтинівського аграрно-промислового ліцею відбувся фінальний етап конкурсу. Представниця від Старокостянтинівського аграрно-промислового ліцею – Агапова Марія, здобувачка І курсу, а від Старокостянтинівського НВК  – Лукіянюк Софія, здобувачка 8 класу. Фіналістів змагання привітали Кучерук С.С., директор Старокостянтинівського аграрно-промислового ліцею; Чернега Н. В., представниця Управління освіти виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради , Якимчук Г.А., заступник директора з НР, які побажали здобувачам натхнення, успіхів, перемог, прагнення постійно вдосконалювати мовні знання, оскільки від цього залежить майбутнє молодої людини.

У квітні-травні поточного року будуть оголошені результати заключного етапу ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

У Державному закладі професійної (професійно-технічної) освіти «Старокостянтинівський аграрно-промисловий ліцей» проведено проєкт «Добро заради життя» серед здобувачів освіти та працівників закладу. Для реалізації проєкту «Добро заради життя» проведено ярмарок до Великодня. Здобувачі освіти реалізовували паски та сувенірну продукцію власного виробництва. Кошти зібрані на ярмарку підуть на ліки для військових.

В п`ятницю, 26.04.24 р.,відбулась поетапна кваліфікаційна атестація в групі 204( майстри в/н: Коханська Т.М. та Поплавська А.В.,викладач спецтехнології-Левицька Л.П.).Здобувачі освіти захищали 4 розряд кухаря і продемонстрували високі знання та хорошу підготовку з професії.

⛑️👩🏻‍🚒Старокостянтинівські рятувальники завітали до здобувачів освіти в рамках Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності Учні мали змогу побачити роботу пожежно-рятувального підрозділу, ознайомитись із обладнанням рятувальної служби. Співробітники пожежно-рятувальної служби також розповіли здобувачам про необхідність дотримання основних правил поведінки у повсякденному житті при користуванні електричними та газовими приладами, а також застерегли дітей від необачних вчинків та […]

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x