Участь у святковому заході

9 березня 2023р. відзначили 209 річницю від дня народження національного і світового генія, поета, класика української літератури, мислителя, художника, громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка.

Шевченко став символом боротьби багатьох поколінь українців за свободу та незалежність. І сьогодні захищає, надає сили і надихає українців на боротьбу за свободу у війні з росією.

Захід провела бібліотекар Лозко Наталя Миколаївна

Керівник гуртка ліцею  Свістунова С.А., майстер в/н Романюк Л.П., соц.педагог Ковальська Н.А.та учні ліцею взли участь у святковому заході м. Старокостянтинова присвячений до Дня народження Т.Г.Шевченка

Тарасове слово – вічне та пророче

І знову чергова Шевченкова весна прийшла на нашу землю. Уже минуло 209 років з дня народження Великого Кобзаря, але його живе і мудре слово залишається актуальним та пророчим і сьогодні. Тарас Шевченко – своєрідний національний оберіг. Символічно, що весна розпочинається із Шевченківських днів. У березні Шевченко прийшов до нас, у березні він і покинув цей світ. У цьому ж місяці 1840 року було видано без перебільшення священну книгу для кожного українця – «Кобзар». Тарас Григорович і надалі залишається величною постаттю в українській історії та літературі, який своїм «Кобзарем» повернув українському народові віру в життя. Важко уявити себе у нашій національній культурі без його слова. Сотні, тисячі діячів підносили і возвеличували перлину духовної спадщини України – «Кобзар» Т. Г. Шевченка. Крізь століття геніальний поет справді був і залишається народним з усіх великих українських митців пера. А його поезія стала єдиною і неповторною для всього українства.

Здобувачі Старокостянтинівського аграрно-промислового ліцею завжди шанували та шанують велета духу, великого сина українського народу Тараса Шевченка. Цей рік також не став винятком.

З нагоди 209- річниці від дня народження Тараса Шевченка у закладі професійного ліцею відбулися різноманітні заходи.

Щоб згадати великого поета, викладачка Лукіянюк Л.М. провела літературний захід «Тарасове слово – вічне та пророче». Здобувачі виступали з цікавими повідомлення про Кобзаря. Палко звучали невмирущі рядки поета. У літературному заході взяла участь бібліотекар Лозко Н.М., яка продекламувала вірші про Т.Г.Шевченка. Також  переглянули і обговорили  відеофільм про життя  та творчість  Тараса Шевченка та нового мультфільму «Як Шевченко став зіркою»; провели конкурс рефератів на тему: « Уклін тобі, Тарасе!»; прослухали твори Т. Шевченка у сучасному виконанні  популярних артистів.

Такі заходи виховують патріотичні почуття, любов до рідної країни, природи. Дві весняні дати: 9 та 10 березня, а між ними 47 років життя… У нас, нащадків, попереду ще достатньо часу, щоб пізнавати і розкривати сторінки життя славетного Кобзаря.

             В рамках підтримки Загальнонаціональної акції єднання та віри “Випускники 2024 року- для майбутніх поколінь”  присвячену до Українського Дня навколишнього середовища,  що святкується 19.04.24 р. , 16-17.04. 2024р.  колектив ДЗ Старокостянтинівського АПЛ та здобувачі освіти  вийшли на суботник, який організувала директорка ліцею Світлана Кулинич. Було проведено упорядкування території закладу,санітарне прибирання та розчищення […]

16.04.24 р.по заявці наших активних волонтерів( в. о.директора ліцею Кулинич Світлани Андріївни та її чоловіка)було виконано замовлення на виготовлення смаколиків для бійців ЗСУ по Запорізькому напрямку. Майже вся жіноча частина майстрів виробничого навчання з великим ентузіазмом підключилась до цього приємного завдання.

Компанія «Нічник» з ДЗ П(ПТ)О «Старокостянтинівський аграрно-промисловий ліцей» взяла участь у ярмарку молодіжного підприємництва Junior EXPO 2024, що проходила за підтримки ГО «Джуніор Ачівмент Україна» 14 квітня у м. Хмельницький. На ярмарку компанія «Нічник» продавала власноруч виготовлену продукцію: табурети, брелоки, в’язані гачком м’які іграшки. Продукція привертала увагу покупців. М’які іграшки та брелоки користувалися попитом. Покупці […]

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x